Kako izgleda rulet tabla i koje 3 vrste opklada postoje

U svetu kockarskih igara, rulet zauzima posebno mesto zbog svoje jednostavnosti, elegancije i napetosti koju donosi svakom okretanju točka. No, iako na prvi pogled može da izgleda kao igra koja se isključivo oslanja na sreću, poznavanje table ruleta i njenih pravila igraču može da pruži značajnu prednost. Rulet tabla nije samo puka površina sa brojevima, već mapa mogućnosti, kombinacija i strategija.

Na prvi pogled, brojevi raspoređeni u crvenim i crnim poljima možda izgledaju nasumično, ali su zapravo pažljivo raspoređeni kako bi pružili mogućnosti različitih opklada. Poznavanje kako izgleda rulet tabla, raspored parnih i neparnih brojeva i kombinacija boja omogućava igraču da brzo reaguje, što može da bude ključno u trenucima kada su odlučnost i donošenje odluka od suštinskog značaja.

Osim toga, razumevanje kako funkcionišu spoljna i unutrašnja klađenja, kao i razne druge specifične opklade, poput klađenja na serije ili sektore, može pomoći igraču da razvije sofisticiranu strategiju i maksimalno iskoristi svoje šanse za dobitak. Kroz dublje razumevanje lokacije brojeva koje sadrži rulet tabla i njenih značajki, igrač može da prepozna koje opklade nude bolje isplate u odnosu na rizik koji preuzimaju.

Dakle, dok je rulet igra koja će uvek zadržati element sreće, poznavanje kako izgleda rulet tabla omogućava igraču da pristupi igri sa većim samopouzdanjem i taktikom. U svetu gde svaka prednost može značiti razliku između dobitka i gubitka, poznavanje table ruleta postaje ključno oruđe svakog iskusnog igrača.

Rulet tabla sa brojevima i čipovima

Osnovna procedura igre

Procedura igre rulet u kazinu obično počinje tako što igrači prave svoje opklade na stolu. Nakon što su sve opklade postavljene, krupije pokreće ruletski točak bacajući malu kuglicu unutar njega. Kuglica se vrti oko točka (minimum 3 kruga su potrebna da bi procedura bila validna) sve dok ne izgubi brzinu i ne padne u jedno od numerisanih polja na točku. Polja su numerisana od 1 do 36 i obojena crveno ili crno, uz dodatna polja “0” (i često “00” koja se nalazi na američikm rulet tablama) koja su obično zelena.

Kada loptica stane u određeno polje, krupije utvrđuje dobitne opklade. Igrači koji su tačno predvideli gde će da padne kuglica dobijaju određenu isplatu u skladu sa vrstom opklade koju su postavili. Postoje različite vrste opklada koje igrači mogu napraviti u ruletu.

Točak za rulet sa kuglicom u broju 22

Koje opklade možete igrati na rulet tablama

Postoje različite mogućnosti ulaganja u ruletu: unutrašnje opklade, spoljašnje opklade i najavljene opklade. Koju opciju da odaberete zavisi od vaše strategije, pa je važno pažljivo proučiti vaše opcije pre nego što započnete igru. Takođe, treba da obratite pažnju na odnos rizika i nagrade različitih vrsta opklada. Odnos se odnosi na verovatnoću dobitka. Ako je šansa za pogodak manja, potencijalni dobitak je veći i obrnuto.

Unutrašnje opklade

Unutrašnje opklade se nalaze na unutrašnjoj strani na rulet tablama i predstavljaju klađenje na pojedinačne brojeve ili na određene kombinacije. Ove opklade nude veće isplate, ali imaju niže šanse za dobitak u poređenju sa spoljašnjim opkladama.

 1. Straight Bet (Opklada na pojedinačni broj): Ovo je opklada na jedan broj od 1 do 36, plus 0 i/ili 00, u zavisnosti od vrste ruleta. Isplata za ovu opkladu je 35:1. Šansa za pobedu je 1/37 ili približno 2.70%.
 2. Split Bet (Opklada na dva susedna broja): Opklada se postavlja između dva susedna broja. Isplata za ovu opkladu je 17:1. Šansa za pobedu je 2/37 ili oko 5.41%.
 3. Street Bet (Opklada na tri uzastopna broja u horizontalnoj liniji): Opklada se postavlja na kraj reda sa tri broja. Isplata za ovu opkladu je 11:1. Šansa za pobedu je 3/37 ili približno 8.11%.
 4. Corner Bet (Opklada na spoj četiri broja): Opklada se postavlja na tačku gde se četiri broja dodiruju. Isplata za ovu opkladu je 8:1. Šansa za pobedu je 4/37 ili oko 10.81%.
 5. Five-Number Bet (Opklada na brojeve 0, 00, 1, 2, i 3 u američkom ruletu): Ova opklada je specifična za američki rulet i isplaćuje 6:1. Šansa za pobedu je 5/38 ili oko 13.16%.
 6. Six-Line Bet (Opklada na šest uzastopnih brojeva u dve horizontalne linije): Opklada se postavlja na krajeve dva susedna reda. Isplata za ovu opkladu je 5:1. Šansa za pobedu je 6/37 ili približno 16.22%.

Ove unutrašnje opklade omogućavaju igračima da biraju različite strategije i kombinacije brojeva, ali imaju niže šanse za dobitak zbog veće preciznosti koja je potrebna. Svaka od ovih opcija nudi različite isplate i nivoe rizika, što čini rulet dinamičnom igrom s mnogo mogućnosti za klađenje.

Spoljašnje opklade

Spoljašnje opklade u ruletu se odnose na klađenje na opšte karakteristike brojeva, umesto na pojedinačne brojeve. Ove opklade nude veće šanse za dobitak u poređenju sa unutrašnjim opkladama, ali isplate su manje. Evo detaljnog objašnjenja spoljašnjih opklada, uz navedene brojeve i šanse:

 1. Crveno ili crno: Ova opklada se odnosi na to da li će loptica pasti na crveno ili crno polje. Ova opklada isplaćuje 1:1. Šansa za pobedu je 18/37 ili oko 48.65%, s obzirom na prisustvo nule (i/ili dupla nula) koja je obojena zeleno.
 2. Parno ili neparno: Ova opklada se odnosi na to da li će loptica pasti na parni ili neparni broj. Ova opklada takođe isplaćuje 1:1. Šansa za pobedu je takođe 18/37 ili oko 48.65%.
 3. Visoko ili nisko: Ova opklada se odnosi na to da li će loptica pasti na broj između 1 i 18 (nisko) ili između 19 i 36 (visoko). Isplata je 1:1. Šansa za pobedu je 18/37 ili oko 48.65%.
 4. Opklade na trećinu): Igrač može opkladiti na jednu od tri grupe brojeva: 1-12, 13-24 ili 25-36. Isplata je 2:1. Šansa za pobedu je 12/37 ili oko 32.43%.
 5. Opklade na kolonu: Igrač može opkladiti na jednu od tri kolone brojeva na ruletskom stolu. Isplata je 2:1. Šansa za pobedu je takođe 12/37 ili oko 32.43%.
 6. Snake Bet: Ova opklada se pojavljuje samo na specifičnim rulet tablama i podrazumeva opkladu na brojeve 1, 5, 9, 12, 14, 16, 19, 23, 27, 30, 32, i 34. Isplata je 2:1. Šansa za pobedu zavisi od specifične konfiguracije ruletskog točka na kojem igrate.

Spoljašne opklade pružaju igračima širu pokrivenost brojeva i veće šanse za pobedu, ali isplate su manje zbog manjeg rizika koji nose. Ove opklade su popularne među početnicima zbog većih šansi za povraćaj uloženog novca.

Rulet tabla sa uloženim čipovima

Najavljene opklade

Najavljenje opklade u ruletu je naprednija vrsta klađenja koja uključuje opklade na određene sektore ruletskog točka. Ova vrsta opklade često se koristi u evropskom i francuskom ruletu i omogućava igračima da postave svoje žetone na tačno određene brojeve ili kombinacije brojeva, s obzirom na raspored brojeva na ruletskom točku.

 1. Velika serija: Ova opklada uključuje brojeve koji su susedni nuli na ruletskom točku. To uključuje brojeve 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25. Ukupno 17 brojeva.
 2. Mala serija: Ova opklada obuhvata brojeve na suprotnoj strani od nula na ruletskom točku. To uključuje brojeve 27, 13, 36, 11, 30, 8, 23, 10, 5, 24, 16, 33. Ukupno 12 brojeva. Isplata za ovu opkladu varira od 5:1 do 17:1, zavisno od tačnog broja.
 3. Orfanela: Ova opklada obuhvata preostale brojeve na ruletskom točku koji se ne uklapaju ni u jednu od gornjih dveju opklada. To uključuje brojeve 17, 34, 6, 1, 20, 14, 31, 9.
 4. Uska nula: Ova opklada obuhvata brojeve oko nule i uključuje brojeve 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15. Ukupno 7 brojeva. Isplata za ovu opkladu je 17:1.

Najavljene opklade u ruletu pružaju igračima više specifičnih opcija klađenja, omogućavajući im da se klade na određene sektore točka. Ove opklade često koriste iskusni igrači koji traže veće izazove i veće isplate u igri ruleta.

Zaključak – rulet tabla

Rulet nije samo igra sreće, već kompleksna igra veštine, taktike i strategije. Iako se čini kao igra koja se oslanja na čistu sreću, poznavanje opcija koje se nalaze na rulet tablama i različitih vrsta opklada omogućava igračima da unaprede svoje šanse za pobedu. Rulet tabla nije samo nasumično ispunjena brojevma; već služi kao mapa mogućnosti, kombinacija i strategija. Razumevanje unutrašnjih, spoljnih i najavljenih opklada omogućava igračima da donose informisane odluke, što je ključno u dinamičnom svetu kockarskih igara. Kroz duboko razumevanje table, igrači mogu da pristupe igri sa većim samopouzdanjem i da taktiziraju, povećavajući svoje šanse za uspeh. Rulet nije samo igra sreće, već izazov koji čeka da bude savladan uz pomoć znanja, veštine i hrabrosti igrača.

Recenzije kazina

Dobijte do 100% na prvu uplatu do 10.000 dinara

Bonus na prvi depozit do 35.000 RSD

Besplatne igre do 5.000 RSD

Dobijte do 1000% na prvu uplatu do 100.000 dinara

© Copyright 2024 OnlineKazina.rs. Sva prava pridržana.