Kojih 8 brojeva pokriva orfanela?

Uvod u svet ruleta je često ispunjen raznovrsnim terminima i specifičnim vrstama opklada koje mogu biti zbunjujuće za početnike. Jedna od tih posebnih vrsta opklada jeste orfanela, koja igračima pruža dodatne mogućnosti za klađenje i povećanje uzbuđenja u igri. U francuskoj verziji ruleta, orfanela ima poseban značaj i često se ističe kao jedna od najintrigantnijih opcija za klađenje.

Ova vrsta opklade omogućava igračima da klađenjem na odabrane orfanele pokriju veći broj brojeva na stolu. Ova opcija je popularna među iskusnim igračima zbog svoje dinamičnosti i većih šansi za dobitak.

Kuglica koja je pala u deo rulet točka koji se zove orfanela

Šta su orfanele i koje 2 vrste postoje

Orfanele su specifična vrsta opklada u ruletu koje omogućavaju igračima da pokriju određeni skup brojeva na ruletskom stolu. Orfanele se razlikuju od standardnih opklada jer pokrivaju određeni raspored brojeva na ruletskom točku, umesto da se fokusiraju na uzastopne brojeve. Za razliku od male serije, orfanela pokriva najčešće 8 brojeva; pogledajmo koji su to brojevi.

Pokriveni brojevi i raspored

 • Osnovni set orfanela pokriva brojeve 1, 6, 9, 14, 17, 20, 31 i 34 na ruletskom stolu. Ovi brojevi nisu uzastopni, ali su fizički povezani na točku.
 • Otvorena orfanela (Orphelins en Plein) pokriva dodatne brojeve 5, 8, 10, 11, 13, 16, 23, 24, 27, 30, 33 i 36. Ovi brojevi se dodaju setu osnovnih orfanela, pružajući igračima širu lepezu brojeva na koje mogu da se klade.
 • Orfanela “na konju” (Orphelins en Cheval) omogućava igračima da postave opklade na dva susedna broja na ruletskom stolu. Na primer, opklada na “orfanelu na konju” na brojeve 1 i 4 znači da igrači stavljaju čip između ova dva broja.

Kako se igraju orfanele?

Igranje orfanele u ruletu uključuje određene korake i strategije koje igrači mogu da primene kako bi povećali svoje šanse za dobitak.

Postavljanje opklada

 • Prvo, igrač mora da odabere između dve verzije orfanele: “Orphelins en Plein” (otvorena orfanela) ili “Orphelins en Cheval” (orfanela “na konju”).
 • U “Orphelins en Plein” verziji, igrač direktno ulaže na svaki od pokrivenih brojeva (1, 20, 14, 31, 9 s jedne strane i 17, 34, 6 s druge strane).
 • U “Orphelins en Cheval” verziji, igrač koristi podeljene opklade, stavljajući čipove na kombinacije brojeva kao što su 6/9, 14/17, 17/20, 31/34 i dodatnu opkladu na broj 1.
 • Važno je napomenuti da igrači mogu kombinirati orfanelu s drugim opkladama na stolu kako bi stvorili raznolike strategije klađenja.

Odabir strategija

 • Igrači treba da razmisle koliko su voljni da ulažu u orfanelu u odnosu na ukupni budžet za igru. Važno je da se postave opklade koje su u skladu s vašim financijskim mogućnostima i prihvatljivim rizikom.
 • Neki igrači preferiraju konzervativniji pristup, stavljajući manje opklade na orfanelu, dok drugi hrabriji igrači mogu odabrati veće opklade za veće potencijalne dobitke.

Prateći ove korake i pažljivo razmišljajući o svojim opkladama, igrači mogu iskusiti uzbuđenje orfanele u ruletu i imati bolje razumevanje kako da optimiziraju svoje šanse za dobitak. Ključno je imati balans između hrabrosti u klađenju i odgovornosti kako bi se stvorila ugodna igračka iskustva u svetu ruleta.

Igrači čekaju iduću rundu sa spremnim čipovima za ulaganje

Rizici i šanse

 • Prednost kuće: Orfanela, kao i svaka druga vrsta opklade u ruletu, ima određenu prednost kuće. U slučaju orfanele, ta prednost iznosi 2,7%, što znači da je kuća u prednosti nad igračem. Ova prednost kuće rezultira u dugoročnom gubitku za igrače, iako pojedinačni dobitci mogu biti značajni.
 • Šanse za igrače: Igrači koji se klade na orfanelu imaju šansu od 11,5% da će da osvoje dobitak ako se igra “Orphelins en Plein” verzija. Ako igraju “Orphelins en Cheval” verziju, šanse za pobedu se povećavaju zbog većeg broja pokrivenih polja. Međutim, ove šanse i dalje ostaju relativno niske, stoga je važno da igrači upravljaju svojim očekivanjima i budžetom.
 • Isplata orfanele: Isplata za orfanelu uobičajeno iznosi 17:1. Ovo znači da ako igrač postavi opkladu od, na primer, 10 čipova, potencijalni dobitak će da bude 170 čipova. Iako je isplata primamljiva, važno je zapamtiti da je ova visoka isplata kompenzirana niskim šansama za pobedu.
 • Usporedba s drugim vrstama opklada: U usporedbi s unutarnjim opkladama poput klađenja na pojedinačni broj koji ima isplatu od 35:1, isplata orfanele je niža. Međutim, ove unutarnje opklade imaju znatno niže šanse za pobedu (samo 2,7%), dok orfanela pruža veću pokrivenost polja i stoga veće šanse za pobedu, iako su i dalje niske.

Važno je da igrači razumeju rizike i nagrade povezane s orfanelom i da donesu informirane odluke o tome koliko žele uložiti u ovu opkladu. Pravilno upravljanje bankrollom, strpljenje i realna očekivanja ključni su elementi za uživanje u orfaneli i svim njenim uzbuđenjima unutar sveta ruleta.

Strategije za upravljanje budžetom prilikom klađenja na orfanelu

 • Postavite razumnu granicu budžeta: Pre nego što započnete igru, odredite budžet koji ste spremni potrošiti na orfanelu. Važno je da ova suma bude unutar vaših financijskih mogućnosti i da ne ugrožava vašu financijsku sigurnost.
 • Koristite sistem upravljanja budžetom: Mnogi igrači koriste različite sisteme upravljanja budžetom kao što je Martingale sustav. Međutim, budite oprezni, jer nijedan sistem nije jamstvo sigurne pobede, a velike opklade mogu brzo isprazniti vaš budžet.
 • Pratite vaše pobede i gubitke: Važno je voditi evidenciju vaših pobeda i gubitaka tokom vremena. Ako primetite da brzo gubite, možda je vreme da napravite pauzu ili smanjite svoje opklade kako biste produžili vreme igranja.

Saveti za najveće šanse

 • Kombinujte orfanelu s drugim opkladama: Neki iskusni igrači kombinuju orfanelu s drugim opkladama kako bi povećali šanse za poedu. Na primer, možete kombinovati orfanelu s vanjskim opkladama poput klađenja na crno/crveno ili par/nepar.
 • Prilagodite vaše opklade prema šansama: Ako primetite da vaša strategija ne daje rezultate, budite spremni prilagoditi svoje opklade. Ponekad, smanjenje opklada može produžiti vaše igračko iskustvo i omogućiti vam više prilika za dobitak.
 • Proučite ruletski stol: Pažljivo proučite raspored brojeva na ruletskom stolu. Neki igrači preferiraju odabrati određene sekcije orfanele koje im donose sreću. Proučavanjem rasporeda, možete doneti informisaniju odluku o tome gde postaviti svoje čipove.

Igra orfanele uključuje određeni stupanj sreće i veštine. Pravilno upravljanje budžetom, praćenje svojih opklada, prilagodljivost i pažljivo planiranje mogu da vam pomognu da maksimizirate svoje šanse za dobitak i produžite uzbuđenje igre kao i vaše šanse za dobitak!

Kuglica na točku za rulet prikazuje broj 9 , crveno, nepar

Zaključak – orfanela

U zaključku, orfanela predstavlja jedinstvenu i intrigantnu opciju klađenja u svetu ruleta. Kroz ovaj članak, istražili smo različite aspekte ove specifične vrste opklade. Bilo da birate verziju “Orphelins en Plein” ili “Orphelins en Cheval”, uvek imajte na umu procent šanse za dobitak i kolika je isplata za isti.

Važno je naglasiti važnost odgovornog klađenja. Igrači bi trebali postaviti budžet koji su spremni potrošiti i ne prelaziti tu granicu kako bi izbjegli financijske poteškoće. Uživanje u igri trebalo bi biti ključno, bez obzira na ishod klađenja.

Recenzije kazina

Dobijte do 100% na prvu uplatu do 10.000 dinara

Bonus na prvi depozit do 35.000 RSD

Besplatne igre do 5.000 RSD

Dobijte do 1000% na prvu uplatu do 100.000 dinara

© Copyright 2024 OnlineKazina.rs. Sva prava pridržana.